Fråga juristen

Här publiceras svar på frågor som publicerats i tidningen Hem&skolas spalt "Fråga juristen".  - Har du en fråga som du som förälder gärna skulle få svar på? Vi kan inte lova att alla frågor besvaras och ett snabbt svar via den här kanalen, men skicka gärna in en fråga om du tror att svaret kan vara av allmänt intresse.

Frågorna besvaras av jurist Thomas Sundell på Regionförvaltningsverkets svenska enhet för bildningsväsendet.

Skicka in din fråga till redaktor@hemochskola.fi

58180_t.jpg

Får skolan ta betalt av eleverna?

Regionförvaltningsverkets jurist Thomas Sundell svarar på juridiska frågor som handlar om skolan. Om du har en fråga som du vill ha svar på – mejla redaktor@hemochskola.fi
56818_t.jpg

Vilka rättigheter har elev som blir sjuk i dålig skolbyggnad?

55087_t.jpg

”Lagstiftningen kring skolan luddig”

I den nya spalten Fråga juristen har du som förälder möjlighet att ställa frågor. De besvaras av jurister på Regionförvaltningsverkets svenska enhet för bildningsväsendet. De benar ut olika frågor som gäller lagstiftningen inom bildningen, en lagstiftning som de anser vara ganska luddig.

Utbildningsstyrelsen har samlat ofta förekommande frågor och svar på sin webbplats. Kanske den fråga du funderar över finns bland dem?